Harbour

Η Ομάδα της Harbour Architecture

Η ομάδα μας αποτελείται από τους Επαμεινώνδα Καπετανάκη (Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ), ο οποίος συντονίζει τον τομέα της μελέτης, της επίβλεψης και του σχεδιασμού των τεχνικών έργων, τον Στέλιο Καπετανάκη (Οικονομολόγο – Project Manager), ο οποίος επιμελείται την οικονομική διαχείριση και το management των έργων, καθώς και τον Βασίλειο Καπετανάκη (Εργολήπτη τεχνικών έργων), ο οποίος – με την μακρόχρονη εμπειρία του στις κατασκευές – συνεπικουρεί στην επίλυση σύνθετων ζητημάτων των έργων.

Επαμεινώνδας Καπετανάκης

Επαμεινώνδας Β. Καπετανάκης

Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ

Ο  Επαμεινώνδας Καπετανάκης είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα, είναι τελειόφοιτος στο Διεπιστημονικό Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Περιβάλλον και Ανάπτυξη του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εστιάζονται στον αειφόρο ενεργειακό περιβαλλοντικό σχεδιασμό κτιρίων και υπαίθριων χώρων, καθώς και στις συνθετικές αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, με έμφαση στην αντιληπτική οργάνωση. Μέσω της ερευνητικής του εργασίας (διάλεξης): Οπτική αντίληψη και Αρχιτεκτονική επιχείρησε να συσχετίσει τις αρχές της αντιληπτικής οργάνωσης με την αρχιτεκτονική, ερμηνεύοντας την τελευταία υπό το πρίσμα της πρώτης. Έχοντας μεγάλη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος, στη διπλωματική του εργασία: Η Γλυφάδα της θάλασσας – Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ανέδειξε μείζονα ζητήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. 

Χειρίζεται με ευχέρεια πληθώρα λογισμικού αρχιτεκτονικής σχεδίασηςCAD, ΒΙΜ, γραφικών και Animation. Επικαιροποιεί διαρκώς τις επιστημονικές του γνώσεις του παρακολουθώντας σε τακτική βάση εκπαιδευτικά σεμινάρια, εκθέσεις, ημερίδες και συνέδρια. Είναι υπέρμαχος της διεπιστημονικής προσέγγισης στην αρχιτεκτονική, διαβλέποντας πως μόνο μέσω αυτής επιτυγχάνεται η πλήρης, ορθή και επιτυχής αντιμετώπιση των ζητημάτων του χώρου. 

Έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο κλάδο των μελετών και του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού συνεργατικά με αρκετούς μηχανικούς αναλαμβάνοντας τη σχεδίαση των έργων σε όλες τις κλίμακες, από χρηστικά αντικείμενα (βιομηχανικός σχεδιασμός, σχεδιασμός εξαρτημάτων), μέχρι και κτίρια μεγάλης κλίμακας. Στα πλαίσια εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάστηκε στη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνοντας πλήθος μελετών και επιβλέψεων έργων για τον Ελληνικό Στρατό.

Stelios Kapetanakis

Στέλιος Β. Καπετανάκης

Οικονομολόγος - Project Manager

Ο Στέλιος Καπετανάκης είναι Οικονομολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων (ΜΒΑ) – Λογιστική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα. Παράλληλα, είναι απόφοιτος του Executive Program, Real Estate and Finance Investments του ίδιου Πανεπιστημίου.

Περαιτέρω, είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Διοίκηση Έργων (ΑΤΕΙ Αθήνας) και κάτοχος πιστοποίησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων στο Real Estate – Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιστημονικής κατάρτισης, έχει παρακολουθήσει προγράμματα αξιοποίησης και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και εκτιμητικής ακινήτων καθώς και σεμινάρια – ημερίδες που άπτονται των οικονομικών επιστημών.

Ερευνητικά επικεντρώνεται σε θέματα επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και στα οικονομικά των ακινήτων. Στα πλαίσια της μεταπτυχιακών σπουδών του εκπόνησε έρευνα με θέμα: Ευρωπαϊκά REITs (Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας): Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση τους και Μακροχρόνια Σχέση Ισορροπίας – Σχέσεις Αιτιότητας.

Έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο κλάδο της ακίνητης περιουσίας ως σύμβουλος επενδύσεων και ως εργολήπτης και project manager ιδιωτικών έργων, αναλαμβάνοντας τον προγραμματισμό και την κατασκευή κτιρίων.

Βασίλης Καπετανάκης

Βασίλειος Σ. Καπετανάκης

Σύμβουλος Κατασκευών

Ο Βασίλειος Καπετανάκης δραστηριοποιήθηκε ως Εργολήπτης τεχνικών έργων από το 1974 και ειδικεύτηκε στις σύνθετες κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος. Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας εξειδικεύτηκε στην κατασκευή του οπλισμένου σκυροδέματος (οικοδομικός σκελετός), στις θεμελιώσεις, καθώς και στις αντιστηρίξεις τεχνικών έργων και ειδικών κτιρίων.

Στη συνέχεια της επαγγελματικής του πορείας, δραστηριοποιήθηκε ως κατασκευαστής ιδιωτικών και δημοσίων έργων, αναλαμβάνοντας την κατασκευή των κτιρίων στο σύνολό τους, προς ίδιο λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων. Στα πλαίσια αυτά έτυχε της συνεργασίας με πληθώρα αρχιτεκτόνων, καθώς και άλλων μελετητών μηχανικών, επωνύμων και μη. 

Έχει στο ενεργητικό του πλήθος κατασκευών, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, όπως ενδεικτικά: τα κεντρικά γραφεία της Texaco και της Τράπεζα Κρήτης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας καθώς και πολλά ακόμα έργα. 

Σήμερα, με την πολυετή εμπειρία του παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στη Harbour Architecture σε θέματα που άπτονται κυρίως των κατασκευαστικών ζητημάτων.